المقادير:
2 شريحة سمك فيليه
¼ كوب زيتون أخضر
مقطّع حلقات
2 ثمرة فلفل أخضر مقطّع حلقات
½ بصلة مقطعة قطع صغيرة
3 ثمرة
طماطم مقطّعة حلقات
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملح وفلفل أحمر وفلفل أسود
2
ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة صغيرة توابل
3 فص ثوم مفرومة
الطريقة:
1- سخّني الزيت وضيفي عليه البصل، وسيبيهم على
النار لمدة 7 دقائق، بعد كده ضيفي الثوم وقلّبيهم مع بعض على النار، بعد كده ضيفي
الفلفل الأخضر والطماطم والزيتون الأخضر والتوابل، وقلّبيهم على نار هادية لمدة 5
دقائق، وبعد كده ارفعي الخليط من على النار وسيبيه على جنب.
2- قطّعي شرائح
الفيليه نصفين، بعد كده هاتي صينية وادهنيها بزيت الزيتون، وضيفي عليها كمية بسيطة
من خليط الخضراوات، وبعد كده ضيفي 2 شريحة سمك، وتبّليهم بفلفل أسود وفلفل أحمر
وملح، بعد كده حطي عليه طبقة تانية من الخضراوات وعليهم ملعقة عصير ليمون، بعد كده
ضيفي 2 شريحة سمك وكرّري نفس الخطوات، بعد كده حطي الصينية في الفرن لمدة 20 دقيقة
وقدّميها وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق