المقادير:
2 كوب أرز مسلوق
فرخة مقطّعة إلى 8 قطع
كوب جبنة رومى مبشورة
2 مكعب مرقة دجاج
2 ملعقة كبيرة سمنة
2 كوب كريمة طبخ
بصلة كبيرة مفرومة
ملح وفلفل أسود
حبهان مطحون
ورق لاورا
الطريقة:
1- افركي البصل مع الحبهان والملح والفلفل، وضيفي عليهم الرز واخلطيهم مع بعض كويس وسيبيهم على جنب.
2- دفّي الكريمة على النار وتبّليها بالملح والفلفل والحبهان ومرقة الدجاج، وبعد كده ارفعيها من على النار.
3- حمّري الفراخ على النار مع السمنة وتبّليها بالملح والفلفل والتوابل، وبعد كده ارفعيها من على النار.
3- هاتي الطاجن أو الصينية وادهنيها بطبقة خفيفة من السمنة وضيفي عليها نصف كمية الأرز، وبعد كده رصّي عليها قطع الفراخ وغطّيها بباقي كمية الأرز.
4- اعملي فتحات في طبقة الأرز باستخدام السكينة، وبعد كده صبّي عليها الكريمة لحد ما تغطّي الطاجن كله وفي الآخر حطّي على الوش ملعقة زبدة والجبنة الرومي المبشورة.
5- دخّلي الطاجن في الفرن وسيبيه لحد ما الوش يتحمرّ، وبعد كده طلّعيه وقدّميه ساخن.. وبالهنا والشفا.
2 كوب أرز مسلوق
فرخة مقطّعة إلى 8 قطع
كوب جبنة رومى مبشورة
2 مكعب مرقة دجاج
2 ملعقة كبيرة سمنة
2 كوب كريمة طبخ
بصلة كبيرة مفرومة
ملح وفلفل أسود
حبهان مطحون
ورق لاورا
الطريقة:
1- افركي البصل مع الحبهان والملح والفلفل، وضيفي عليهم الرز واخلطيهم مع بعض كويس وسيبيهم على جنب.
2- دفّي الكريمة على النار وتبّليها بالملح والفلفل والحبهان ومرقة الدجاج، وبعد كده ارفعيها من على النار.
3- حمّري الفراخ على النار مع السمنة وتبّليها بالملح والفلفل والتوابل، وبعد كده ارفعيها من على النار.
3- هاتي الطاجن أو الصينية وادهنيها بطبقة خفيفة من السمنة وضيفي عليها نصف كمية الأرز، وبعد كده رصّي عليها قطع الفراخ وغطّيها بباقي كمية الأرز.
4- اعملي فتحات في طبقة الأرز باستخدام السكينة، وبعد كده صبّي عليها الكريمة لحد ما تغطّي الطاجن كله وفي الآخر حطّي على الوش ملعقة زبدة والجبنة الرومي المبشورة.
5- دخّلي الطاجن في الفرن وسيبيه لحد ما الوش يتحمرّ، وبعد كده طلّعيه وقدّميه ساخن.. وبالهنا والشفا.
ممممممممممممم ايه الاكلات الجاامده دى
ردحذفيسلموووووووووو حبيبتى
شكرا شوشو حبيبتى على المرور نورتى ياقمر
حذف