الثلاثاء، 12 فبراير 2013

طاجن الرز بالفراخ

دخّلي الطاجن في الفرن وسيبيه لحد ما الوش يتحمرّ 

المقادير:
2 كوب أرز مسلوق
فرخة مقطّعة إلى 8 قطع
كوب جبنة رومى مبشورة
2 مكعب مرقة دجاج
2 ملعقة كبيرة سمنة
2 كوب كريمة طبخ
بصلة كبيرة مفرومة
ملح وفلفل أسود
حبهان مطحون
ورق لاورا

الطريقة:
1- افركي البصل مع الحبهان والملح والفلفل، وضيفي عليهم الرز واخلطيهم مع بعض كويس وسيبيهم على جنب.

2- دفّي الكريمة على النار وتبّليها بالملح والفلفل والحبهان ومرقة الدجاج، وبعد كده ارفعيها من على النار.

3- حمّري الفراخ على النار مع السمنة وتبّليها بالملح والفلفل والتوابل، وبعد كده ارفعيها من على النار.

3- هاتي الطاجن أو الصينية وادهنيها بطبقة خفيفة من السمنة وضيفي عليها نصف كمية الأرز، وبعد كده رصّي عليها قطع الفراخ وغطّيها بباقي كمية الأرز.

4- اعملي فتحات في طبقة الأرز باستخدام السكينة، وبعد كده صبّي عليها الكريمة لحد ما تغطّي الطاجن كله وفي الآخر حطّي على الوش ملعقة زبدة والجبنة الرومي المبشورة.

5- دخّلي الطاجن في الفرن وسيبيه لحد ما الوش يتحمرّ، وبعد كده طلّعيه وقدّميه ساخن.. وبالهنا والشفا.

هناك تعليقان (2):

  1. ممممممممممممم ايه الاكلات الجاامده دى
    يسلموووووووووو حبيبتى

    ردحذف
    الردود
    1. شكرا شوشو حبيبتى على المرور نورتى ياقمر

      حذف