السبت، 29 يونيو 2013

طريقة عمل بيتزا الفاكهه بالصور خطوة خطوة

المكونات
 لعمل البسكويت المقرمش 
  1/2كوب زبدة، في درجه حرارة الغرفة

     3/4 كوب سكر أبيض

     1 بيضة

     1 1/4 كوب طحين لجميع الأغراض

     1 ملعقة صغيرة كريم التارتار (اختياري )
     1/2 ملعقة صغيرة من بيكربونات الصودا

     1/4 ملعقة صغيرة ملح
للحشو
    1كوب جبنة كريم

     1/2 كوب سكر أبيض

     2 ملعقة شاي مستخلص الفانيليا
للتزيين 
2كوب من الفروله مقطعة الي شرائح 
بلو باري (يمكن اختياري اي فاكهه بتحبيها )
كيوي 
موز( يرش 1ملعقة صغيرة من الليمون علشان ميسودش ويقلب معا  )
 للدهن
1/2 كوب سكر أبيض
    1 قرصة ملح
    1 ملعقة طعام من دقيق الذرة
    1/2 كوب عصير برتقال
    2 ملاعق طعام من عصير الليمون
    1/4 كوب ماء
    1/2 ملعقة صغيرة من قشر البرتقال 
طريقة العمل 
سخن الفرن علي درجه حرارة 175درجه 
لعمل البسكويت المقرمش
في وعاء كبير،نخفق الزبدة و 3/4 كوب سكر ويخفق الي ان يصبح الخليط هش وكريمي  ثم يضاف البيض والفانيليا ويخفق حتي يختلطوا معا 
في وعاء اخر الجمع بين الدقيق والكريم التارتار ان استخدمت والبيكربونات الصودا والملح ثم يضاف الي خليط الزبدة والبيض ويقلب معا حتي يختلطوا جيدا مع (عدم الاكثار في الخفق الخليط حتي لا يصبح قاسي )ثم يضاف الخليط الي صينية البيتزا المدهونة بالزيت ويفرد جيدا 
يخبز في الفرن المحمي لمدة 8-10دقائق او الي ان يصبح الحواف لونها بني  خفيف وتترك الي ان تبرد تماما 
 لعمل الدهن
في حلة صغيرة علي نار متوسطه  الجمع بين السكر والملح والنشا  وعصير البرتقال وعصير الليمون والماء. ويقلب الي ان يغلي ويطهي من 1الي 2 دقيقة حتي يصبح الخليط سميك يرفع من الحرارة ويضاف اليه قشر البرتقال ويترك ليبرد تماما  
لعمل الحشو 
في وعاء كبير نضع كريمه تشيز و1/2كوب من السكر والفانيليا ويخفقوا معا حتي يصبح هش ثم يضاف علي الطبقة البسكويت المقرمشة 
لعمل بيتزا الفاكهه 
 تقطع الفواكه الي شرائح وترص وبعد رص الفاكهه علي الجبنة باستخدام فرشاه تدهن بخليط النشا مع البرتقال علي الفاكهه كلها ثم توضع في الثلاجه الي حين التقديم
 









هناك 3 تعليقات: