السبت، 9 مارس 2013

فطيرة اللحمة المفرومة

قدمي فطيرة اللحمة المفرومة ساخنة 

المقادير:
½ كيلو لحمة مفرومة
علبة ذرة (اختياري)
1/ 8 كيلو جبنة شيدر مبشورة
1/ 8 كيلو جبنة رومي مبشورة
2 كوب فلفل أخضر مقطع
½ ملعقة صغيرة توابل
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة ملح
½ كيلو بقسماط
2/ 3 كوب لبن
علبة صلصة
2 بيضة

الطريقة:
1- سوّي اللحمة على النار، وضيفي عليها الفلفل الأخضر والملح وصلصة الطماطم وقلّبيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي عليهم التوابل والبابريكا وقلّبيهم مع بعض، وسيبيهم على نار هادية من 10 : 15 دقيقة.

2- اخلطي البقسماط مع البيض واللبن لحد ما يتجانس الخليط، وبعد كده افردي نصف الخليط في الصينية، وبعدين ضيفي عليه الذرة، وبعد كده افردي عليه نصف كمية الجبنة الشيدر والجبنة الرومي، وافردي عليهم خليط اللحمة.

3- اخلطي باقي الجبنة الرومي والشيدر مع باقي خليط البقسماط، وقلّبيهم مع بعض كويس، وبعدين افردي الخليط ده كطبقة أخيرة وحطّيه في الفرن لمدة ساعة، وبعد كده قدّميها.. وبالهنا والشفا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق